Antifašističke majice sa motivima iz NOB-a ⋆ Manonija majice 2020
Manonija majice 2020

Manonija antifašističke majice su namenje samo onima koji znaju zašto je važna borba za bolje i ravnopravnije društvo.

Živimo u vreme jačanja neonacizma i fašizacije društva, zato treba koristiti sva sredstva da jasno stavimo do znanja da se zalažemo za društvo zasnovano na ravnopravnosti i solidarnosti. Iustracije na našim majicama su inspirisane fotografijama iz Narodnooslobodilačke borbe Jugoslavije, najznačajnim periodom otpora fašizmu u našim krajevima.

Nosićete naše majice jer ste ponosni na antifašističko nasleđe Jugoslavije i hrabru borbu naših baka i deka protiv nacističkog okupatora.

  1. Dostupni modeli
  2. Veličine
  3. Gde se proizvode Manonija majice?
  4. Zašto koristimo motive iz NOB-a?
  5. Cene i poručivanje

Dostupni modeli

Vis majica

VIS crvena majica - foto Nemanja Knežević
Foto: NK

Ilustracija je rađena po fotografiji iz avgusta 1944. godine na kojoj se nalaze članice Komunističke partije Jugoslavije i učesnicee Narodno oslobodilačke borbe, Judita Alargić, Mitra Mitrović i Vera Zogović na Visu.

Pročitajte više o sloganu Odmor je otpor.

Specifikacija:

Kroj: unisex majica

Kroj rukava: klasičan

Materijal: 100% pamuk

Boja: crvena

Sitoštampa 1 boje

Veličine: XS, S, M, L, XL

Dizajnirano i proizvodeno u Srbiji

Jajce majica

Jajce crna majica - foto Nemanja Knežević
Foto: NK

Ilustracija je nastala na osnovu fotografije iz 1943. godine na kojoj Mira Sanjina i Žorž Skigin (članovi Kazališta narodnog oslobođenja) izvode tačku tokom priredbe za vreme II zasedanja AVNOJ-a u Jajcu.

Veliki broj umetnika i kulturnih radnika je učestovao u NOB-u i dao veliki doprinos razvoju pokreta, ali i demoraktizaciji polja kulture u Jugoslaviji. Više o ovome možete pročitati u našem istraživanju koje je dostupno na ovom linku.

Specifikacija:

Kroj: unisex majica

Kroj rukava: klasičan

Materijal: 100% pamuk

Boja: crna

Sitoštampa 1 boje

Veličine: XS, S, M, L, XL

Dizajnirano i proizvodeno u Srbiji

Gde se proizvode Manonija majice?

Naše majice se proizvode u Srbiji, krojene u Beogradu, štampane u Zemun, šivene u Grdelici. Pamuk je poreklom iz Turske.

Naša politika je da proizvodnju u potpunosti zadržimo u Srbiji i da sarađujemo sa lokalnim fabrikama. Na ovaj način možemo lakše da kontrolišemo sve faze proizvodnje, dok u isto vreme podržavamo lokalnu ekonomiju.

Važno je spomenuti da proizvodnjom na lokalu smanjujemo ekološki otisak prilikom transporta roba.

Zašto za majice koristimo motive iz NOB-a?

Nasleđe revolucionarne borbe na prostoru Jugoslavije u velikoj meri zapostavljeno i pod napadom desničarskih revizionista. Mi želimo da ideje revolucionarne borbe postanu popularne i opšte prihvaćene, želimo da ljudi ponosno nose majice sa motivima iz revolucije, da se ne plaše da istaknu svoje političke stavove.

Cene i poručivanje

Cena majica u redovnoj prodaji je
2200 din.

Uz svaku majicu poklanjamo bedž.