Dobro došli na novi Manonija pre-order

Tokom prve faze pre-ordera koja traje do 22.11. u 23:59 odobravamo 20% popusta na kupovinu jedne i dodatnih 5% popusta na kupovinu dve ili više dukserica.

Druga faza traje od 22.11. do 17.12. kada se planira završetak proizvodnje.

Usled pandemije kapacitet rada krojačnice je sveden na minimumu, što je uticalo na pomeranja roka izrade. Početak isporuke očekujemo od 25.12.

U ovoj fazi odobravamo popust od 10%.

Ovo je treći po redu pre-order koji organizujemo i važno nam je održimo dobru praksu i odnos koji gradimo sa vama. Zato vam predlažemo da se prvo informišete o tome šta je to pre-order i koji su uslovi, pa tek onda poručite vašu novu duksericu.

Dostupni modeli

Nedavno smo organizovali anketu na IG profilu kako bi saznali koju bi temu ilustracije najradije nosili na dukserici. Imali smo 4 predloga: odmor je otpor, partizanka, biljke/životinje, nešto borbeno.

Dobili smo jako zanimljive rezultate, koji su nam u suštini rekli da bi najbolje bilo da imamo sve teme. Zanimljivo je da su biljke/životinje imale najmanje glasova, ali ovaj deo publike je bio odlučniji i najviše su nam pisali u inbox. Zato smo odlučili da ove godine probamo sa tri modela i od vas zavisi da li ćemo proizvesti sve modele. Potrebno nam je 20 porudžbina po modelu da bi krenuli u produkciju.

Ukoliko krenemo u produkciju radićemo ograničenu seriju od po 50 komada.

IMG_20201117_182155

Partizanke

Ilustracija nastala po fotografiji bolničarki Prve krajiške udarne brigade – Aranđelovac, septembar 1944. S leva: Boja Marjanović, Jela Rokvić, zam.pol.komesara čete u 3. bataljonu i Mara Kecman. Na ilustraciji su prva dva stiha pesme Poeziju će svi pisati od Branka Miljkovića.

Specifikacija:

Boja: Jugo plava
Ilustracija: sitoštampa
Kroj: unisex sweatshirt
Kroj rukava: klasičan
Materijal: 70% pamuk, 30% poliester, roko futer
Veličine: XS, S, M, L, XL, XXL

Balkanski ris

Prvi organski Manonija duks posvećujemo najvećoj mački Evrope, Balkanskom Risu (Lynx lynx balcanicus), koji se našao na Crvenoj listi ugroženih vrsta, gde je klasifikovan kao kritično ugrožen, što znači da mu preti izumiranje u prirodi, pošto je broj zrelih jedinki procenjen na manje od 50. Ovo je najmanje brojna i najugroženija podvrsta evroazijskih risova. Uglavnom se nalaze na prostoru između Makedonije i Albanije, ali se pretpostavlja da ih ima na teritoriji Kosova, Crne Gore i Srbije. Na svim majicama i duksevima koje budemo radili od organskog pamuka predstavljaćemo ugorežene biljne i životinjske vrste, za početak one sa teritorije Balkana.

Specifikacija:

Boja: Magla bež
Ilustracija: sitoštampa
Kroj: unisex sweatshirt
Kroj rukava: klasičan
Materijal: 100% organski pamuk (GOTS sertifikat)
Veličine: XS, S, M, L, XL, XXL

Antifašist(a)kinja

Prva Manonija dukserica sa kapuljačom je crne boje sa diskretnim natpisom Antifašistkinja urađenim u vezu crne boje na poziciji srca. Ovo je duks za ulicu, za pokret i bezbednost. Bićete manje upadljivi, ali sa jasnom porukom na srcu.

Specifikacija:

Boja: crna
Ilustracija: vez
Kroj: unisex sa kapuljačom
Kroj rukava: klasičan
Materijal: 70% pamuk, 30% poliester
Veličine: XS, S, M, L, XL, XXL

Veličine


XS

S

M

L

XL

2XL

A – Dužina leđa*

65,5

67,5

69,5

71,5

73,5

75,5

B – polovina od obima grudi, odmah ispod otvora za rukav

56

58

60

62

64

66

C – dužina rukava

60,8

62,3

63,7

65,3

66,7

68,3

*Leđa na dukserici sa kapuljačom su 1,5cm duža

Šta je pre-order?

Pre-order je kupovina proizvoda unapred, pre nego što su dostupni za isporuku. Ovaj sistem vam omogućuje da po povoljnijim uslovima kupite duksericu, kao i da unapred rezervišete odgovarajuću veličinu.

Zašto organizujemo pre-order?

Prekomerna proizvodnja i bacanje neiskorišćene odeće i tkanina je veliki problem modne industrije sa nepovoljnim uticajem na životnu sredinu.

Kroz pre-order sistem možemo da procenimo koliko majica i koje veličine možemo da prodamo. Tako smanjujemo gomilanje zaliha i nekontrolisanju potrošnju resursa.

Pre-order nam omogućuje da kroz unapred obezbeđenu prodaju proizvode ponudimo po povoljnijoj ceni.

Na ovaj način svi dobijamo: priroda, vi i mi.

Zašto da poručim tokom pre-ordera?

 1. Obezbedićete svoj primerak dukserice u odgovarajućoj veličini.
 2. Tokom pre-order perioda ostvarujete popust od minimum 20%.
 3. Podržavate odgovornu proizvodnju i pomažete očuvanje životne sredine.
 4. Prvih 10 kupaca dobija na poklon ceger.
 5. Dok čekate da se dukserica proizvede postajete deo ovog uzbudljivog procesa. Mi ćemo vas izveštavati u svim segmentima proizvodnje.

Planirani rokovi:

 • Prva faza do 22.11. u 23:59h
 • Druga faza od 23.11. do kraja proizvodnje (17.12.)
 • Planirani kraj proizvodnje 15.12. 24.12. rok je pomeren zbog problema nastalih usled pandemije
 • Kontrola proizvoda do 17.12. 25.12.
 • Isporuka od 25.12.

Pravila pre-order prodaje:

 1. U proizvodnju krećemo ako sakupimo 20 porudžbina po modelu.
 2. Porudžbina je validna nakon evidentirane uplate.
 3. Važno je da uplatu izvršite u što kraćem roku, a najkasnije tri dana od porudžbine.
 4. Ukoliko uplatu ne izvršite u roku smatraćemo da ste odustali od porudžbine.
 5. Ukoliko imate poteškoća sa plaćanjem ili ste iz opravdanih razloga onemogućeni da izvršite uplatu u roku, molimo vas da nas kontaktirate putem maila: manonijadesign@gmail.com
 6. U trenutku kada sakupimo uplate, krećemo u produkciju.
 7. Prilikom porudžbine obratite pažnju na dimenzije dukserica i izbor veličina. U slučaju da vam veličina nije odgovarajuća možemo da izvršimo zamenu za drugu veličinu ako je dostupna na stanju. Troškove poštarine vraćanja i ponovnog slanja snosi kupac.
 8. Produkcija dukserica, krojenje, šivenje, štampa, traje minimum 3 nedelje od dana naše potvrde porudžbine i uplate avansa krojačnici.
 9. Po našem planu dukseve šaljemo od 16. decembra. (update: Usled pandemije kapacitet rada krojačnice je sveden na minimumu, što je uticalo na pomeranja roka izrade. Početak isporuke očekujemo od 25.12.)
 10. Shodno situaciji koja je usled pandemije dosta nepredvidiva može doći do manjih pomeranja.
 11. Pre-order narudžbine se ne mogu otkazati kada su jednom postavljene. Međutim, ako želite da svoj predmet promenite u drugi predmet koji je na stanju, to možete učiniti. Takođe, ukoliko odustanete od dukserice, novac koji ste nam uplatili može da se iskoristi kao kredit za kupovinu bilo kog drugog proizvoda u narednih godinu dana.
 12. Manonija ne snosi odgovornost za nepredviđena kašnjenja koja mogu nastati u proizvodnji. Zato budite posebno pažljivi pri postavljanju svoje narudžbine, jer nećemo biti u mogućnosti da izvrišimo povrat novca zbog neočekivanih kašnjenja u proizvodnji, promene mišljenja, odustajanja ili želje da otkažete porudžbinu.
 13. Mi ćemo vas nakon vaše pre-order porudžbine redovno obaveštavati o procesu proizvodnje i kada će poručeni poredmet biti dostupan za slanje.

** Važno: Stvarna boja dukserica se može razlikovati u nijansi od prikazanih modela. Modeli su montaža i skica izgleda dukserica.

Dostava

Na teritoriji Srbije pakete šaljemo Post-express službom Pošte Srbije uslugom danas za sutra do 19h.

Van Srbije pošiljke šaljemo kao preporučene poštanske pošiljke. Najčešće je pošiljkla stizala u roku od 7 do 14 dana u Evropi i 14 do 21 dan van Evrope. Moguća su kašnjenja usled problem sa pandemijom i otežanog saobraćaja.

Cene

Tokom pre-order perioda imate priliku da poručite dukserice sa popustom.

Tokom prve faze pre-order ponude:

20% za 1 duksericu
dodatnih 5% za 2 ili više dukserica

+ besplatna dostava na teritoriji Srbije
++Prvih 10 kupaca dobija poklon ceger
========

Druga faza traje od 23.11. do 16.12. kada je planiran završetak proizvodnje. Uz svaku porudžbinu dukserice odobravamo 10% popusta.

Partizanka

Partizanke dukserica Manonija

Cena:
5000 rsd – 4500 rsd

Balkanski ris

Manonija Ris dukserica organski pamuk

Cena:
6000 rsd – 5400 rsd

Antifašist(a)kinja

Antifašistikinja duks crni sa kapuljačom Manonija

Cena:
5500 rsd – 4950 rsd