Majica za osvešćene poštovaoce prirode.

Ako poštujete prirodu, ako sebe vidite kao osobu koja se bori za očuvanje životne sredine, ako ste protiv eksploatacije prirodnih resursa, protiv uzurpacije zemlje, zagađenja, ako smatrate da priroda ne sme da bude žrtva napretka i nezasitog razvoja ljudske civilizacije, onda je ovo majica za vas i bićemo ponosi što je nosite.

Specifikacija:

Kroj: unisex majica

Kroj rukava: klasičan

Materijal: 100% organski pamuk

Boja: Morning lake

Sitoštampa: 1 boja

Veličine: XS, S, M, L, XL, XXL

Dizajnirano i proizvodeno u Srbiji

Veličine

Naši modeli su unisex i u odnosu na klasične ženske modele ovo je oversized. Svakako pogledajte tačne veličine.

Zašto dabar?

Poslednji pimerak dabra odstreljen je 1920. godine na Dunavu i od tada mu se u domaćim vodama gubi svaki trag do 2004. godine.

Saradnjom Biološkog fakulteta u Beogradu, Asocijacije iz Bavarske i Specijalnog rezervata prirode Zasavica kod Sremske Mitrovice, 2004. godine puštene su četiri porodice dabrova, tačnije 35 jedinki i tom prilikom svakom je ugrađen čip za praćenje. Za sedamnaest godina oni su se namnožili i krenuli da “putuju” vodama Srbije.

Iako su često okarakterisani kao štetočine jer uzimaju stabla iz šuma, jedu useve i njihove brane mogu da uzrokuju poplave na njivama, daborvi su ustvari pravi borci i zaštitnici prirode. Nekoliko naučnih studija je pokazalo pozitivan uticaj koji daborvi imaju na ublažavanje poplava, smanjivanje zagađenje i povećanje populacije riba.

Dabrovi spadaju u strogo zaštićenu vrstu i Zakonom o zaštiti prirode predviđene su kazne od 500.000 do dva miliona dinara za one koji ih ugrožavaju.

Ko želi dabra na majici?

Cene i poručivanje

Cena majice od organskog pamuka u redovnoj prodaji
2500 RSD + dostava.

Gde se proizvode Manonija majice?

Naše majice se proizvode u Srbiji, krojene su u Beogradu, štampane u Zemunu, šivene u Grdelici. Pamuk je poreklom iz Turske.

Naša politika je da proizvodnju u potpunosti zadržimo u Srbiji i da sarađujemo sa lokalnim fabrikama. Na ovaj način možemo lakše da kontrolišemo sve faze proizvodnje, dok u isto vreme podržavamo lokalnu ekonomiju.

Važno je spomenuti da proizvodnjom na lokalu smanjujemo ekološki otisak prilikom transporta roba.

Imate dodatna pitanja?

Možete nam pisati na manonijadesign@gmail.com ili nas kontaktirajte na društvenim mrežama instagram i facebook.

Prijavite se na našu mailing listu

Saznajte prvi vesti o novim proizvodima i ponudama.
Ponekad ćemo vam poslati neki bespalatan sadržaj koji će vam pomoći u borbi za slobodno vreme.