Dabar majica od organskog pamuka

Majica za osvešćene poštovaoce prirode.

Dabrovi su u Srbiji istrebljeni početkom 20. veka od strane ljudi i to pre svega zbog njihovog krzna. Majica Dabar: priroda i borba od organskog pamuka vas jasno stavlja na stranu krznatog inžinjera u borbi za očuvanje prirodne.

Zašto dabar?

Poslednji pimerak dabra odstreljen je 1920. godine na Dunavu i od tada mu se u domaćim vodama gubi svaki trag do 2004. godine.

Saradnjom Biološkog fakulteta u Beogradu, Asocijacije iz Bavarske i Specijalnog rezervata prirode Zasavica kod Sremske Mitrovice, 2004. godine puštene su četiri porodice dabrova, tačnije 35 jedinki i tom prilikom svakom je ugrađen čip za praćenje. Za sedamnaest godina oni su se namnožili i krenuli da „putuju“ vodama Srbije.

Iako su često okarakterisani kao štetočine jer uzimaju stabla iz šuma, jedu useve i njihove brane mogu da uzrokuju poplave na njivama, daborvi su ustvari pravi borci i zaštitnici prirode. Nekoliko naučnih studija je pokazalo pozitivan uticaj koji daborvi imaju na ublažavanje poplava, smanjivanje zagađenje i povećanje populacije riba.

Dabrovi spadaju u strogo zaštićenu vrstu i Zakonom o zaštiti prirode predviđene su kazne od 500.000 do dva miliona dinara za one koji ih ugrožavaju.

Ko želi dabra na majici?

Putem javnog glasanja većina je odabrala dabra za majicu. Na nama je bilo da osmislimo ilustraciju.

Kome je namenjena majica Dabar priroda i borba?

Ako poštujete prirodu, ako sebe vidite kao osobu koja se bori za očuvanje životne sredine, ako ste protiv eksploatacije prirodnih resursa, protiv uzurpacije zemlje, zagađenja, ako smatrate da priroda ne sme da bude žrtva napretka i nezasitog razvoja ljudske civilizacije, onda je ovo majica za vas i bićemo ponosi što je nosite.

Specifikacija:

Kroj: unisex majica

Kroj rukava: klasičan

Materijal: 100% organski pamuk

Boja: Morning lake

Sitoštampa: 1 boja

Veličine: XS, S, M, L, XL, XXL

Dizajnirano i proizvodeno u Srbiji

Veličine

Naši modeli su unisex i u odnosu na klasične ženske modele ovo je oversized. Svakako pogledajte tačne veličine.

Cene i poručivanje

Cena majice od organskog pamuka u redovnoj prodaji
2500 RSD + dostava.

Tokom pre-order perioda do 25.5. u 23:59 majice možete razervisati po ceni sniženoj za 20%.

Prva faza pre-order perioda je gotova i poručeno je više od 40% ukupnog tiraža. Majice su u proizvodnji. a vaš primerak možete i dalje poručiti kako biste obezbedili vaš primerak. Planiran početak isporuke od 25.6.

Gde se proizvode Manonija majice?

Naše majice se proizvode u Srbiji, krojene su u Beogradu, štampane u Zemunu, šivene u Grdelici. Pamuk je poreklom iz Turske.

Naša politika je da proizvodnju u potpunosti zadržimo u Srbiji i da sarađujemo sa lokalnim fabrikama. Na ovaj način možemo lakše da kontrolišemo sve faze proizvodnje, dok u isto vreme podržavamo lokalnu ekonomiju.

Važno je spomenuti da proizvodnjom na lokalu smanjujemo ekološki otisak prilikom transporta roba.

Pravila pre-order prodaje:

 1. U proizvodnju krećemo po završetku pre-order perioda.
 2. Rezervacija majice je validna nakon evidentirane uplate.
 3. Važno je da uplatu izvršite u što kraćem roku.
 4. Ukoliko uplatu ne izvršite u roku od 5 dana smatraćemo da ste odustali od porudžbine.
 5. Ukoliko imate poteškoća sa plaćanjem ili ste iz opravdanih razloga onemogućeni da izvršite uplatu u roku, molimo vas da nas kontaktirate putem maila: manonijadesign@gmail.com
 6. U trenutku kada sakupimo uplate, krećemo u produkciju.
 7. Prilikom porudžbine obratite pažnju na dimenzije majice i izbor veličina. U slučaju da vam veličina nije odgovarajuća možemo da izvršimo zamenu za drugu veličinu ako je dostupna na stanju. Troškove poštarine vraćanja i ponovnog slanja snosi kupac.
 8. Produkcija majica: krojenje, šivenje, štampa – traje mesec dana od dana naše potvrde porudžbine i uplate avansa krojačnici.
 9. Po našem planu majice šaljemo od 25. juna.
 10. Shodno situaciji koja je usled pandemije dosta nepredvidiva može doći do manjih pomeranja rokova.
 11. Pre-order narudžbine se ne mogu otkazati kada su jednom postavljene. Međutim, ako želite da svoj predmet promenite u drugi predmet koji je na stanju, to možete učiniti. Takođe, ukoliko odustanete od dukserice, novac koji ste nam uplatili može da se iskoristi kao kredit za kupovinu bilo kog drugog proizvoda u narednih godinu dana.
 12. Manonija ne snosi odgovornost za nepredviđena kašnjenja koja mogu nastati u proizvodnji. Zato budite posebno pažljivi pri postavljanju svoje narudžbine, jer nećemo biti u mogućnosti da izvrišimo povrat novca zbog neočekivanih kašnjenja u proizvodnji, promene mišljenja, odustajanja ili želje da otkažete porudžbinu.
 13. Mi ćemo vas nakon vaše pre-order porudžbine redovno obaveštavati o procesu proizvodnje i kada će poručeni poredmet biti dostupan za slanje.

** Važno: Stvarna boja majica se može razlikovati u nijansi od prikazanih modela. Modeli su montaža i skica izgleda majica.