Opšti uslovi korišćenja

Molimo vas da pažljivo pročitate uslove korišćenja pre upotrebe Manonija online prodavnice. Korišćenjem naše online prodavnice potvrđujete da ste pročitali, razumeli i prihvatili ove uslove korišćenja (u daljem tekstu: Uslovi).

Manonija zadržava pravo da u bilo kom trenutku izmeni Uslove unošenjem izmena u ovaj tekst. Savetujemo vam da pre svake kupovine posetite ovu internet stranicu i proverite da li su se Uslovi možda promenili od vaše poslednje posete.

Osnovni podaci o prodavcu

MANONIJA

MILOŠ MILETIĆ PR TRGOVINA NA MALO POSREDSTVOM POŠTE ILI PREKO INTERNETA MANONIJA BEOGRAD – ZEMUN
Djordja Lobačeva 7
11080 Beograd (Zemun)
PIB: 112789839
Matični broj: 66356647
Šifra delatnosti: 4791

Osnovne odredbe

1. Korisnik je svako lice koje pristupa sajtu www.manonija.com i svim njegovim sadržajima.
2. Potrošač je fizičko lice koje kupuje proizvod radi namirenja individualnih potreba, a ne radi obavljanja profesionalne delatnosti.
3. Prodavac u konkretnom slučaju je Miloš Miletić PR Manonija.

Sadržaji objavljeni na ovom sajtu, vlasništvo su Miloš Miletić PR Manonija i mogu se upotrebljavati u nekomercijalne svrhe uz navođenje autorstva.

Sadržaj prikazan na ovom sajtu kao što su stranice, dizajnerski elementi (dugmići, ikonice i sl), tekstovi, logotipi, audio i video zapisi, ilustracije i softver su vlasništvo Miloš Miletić PR Manonija i ne mogu se koristiti bez prethodne saglasnosti.

Nije dozvoljeno menjati, modifikovati i umnožavati sadržaj ovog sajta.

Valuta

Izjava o konverziji

All payments will be effected in Serbian currency – dinar (RSD). The amount your credit card account will be charged for is obtained through the conversion of the price in Euro into Serbian dinar according to the current exchange rate of the Serbian National Bank. When charging your credit card, the same amount is converted into your local currency
according to the exchange rate of credit card associations. As a result of this conversion there is a possibility of a slight difference from the original price stated in our web site.

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD).Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu.

Cena robe

Cena robe utvrđena je za svaki proizvod pojedinačno. Moguće je da prilikom upisivanja cene, na različitim stranicama usled ljudskog faktora dođe do greške i nepoklapanja.

Cena po kojoj će se izvšiti naplata je ona koja bude prikazana na strani „Korpa“ i koju dobijete u potvrdi porudžbine na vaš e-mail.

Akcijska prodaja

KURS će periodično, po svojoj odluci organizovati akcijsku prodaju određenih artikala. Ti proizvodi će biti dostupni pod istim uslovima svim kupcima ili će biti dostupni kupcima određene, tačno definisane grupe. Uslovi akcijske prodaje će biti detaljno opisani, posebno trajanje akcijske prodaje, ograničenje količina robe, visina popusta i sl. Nakon isteka roka akcijske prodaje, neće primati nove narudžbine po uslovima koji se odnose na akcijsku prodaju kojoj je istekao rok.

Kontakt podaci – korisnički servis

E-mail: info@manonija.com
Telefon: +381616826088

Izjava o PDV-u

Udruženje KURS nije u sistemu PDV-a.

Način plaćanja

Srbija

Plaćanje se vrši jedan od tri načina:

  • uplatom na račun pre slanja putem naloga za uplatu
  • plaćanjem pouzećem po dostavi
  • platnim karticama prilikom porudžbine

Inostranstvo

Plaćanje se vrši jedan od dva načina:

  • uplatom na Pay Pal nalog Manonija
  • platnim karticama prilikom porudžbine

Reklamacija

Reklamacije se mogu podneti u slučaju kada je isporučeni proizvod oštećen ili ne odgovara narudžbini. U slučaju reklamacije molimo vas da nam zahtev pošaljete na mail: shop@manonija.com. Reklamacije primamo samo ako nam uz pisani opis dostavite i slike i/ili video snimak problema na koji ste naišli. Odgovor na reklamaciju ćete dobiti najkasnije 48h po prijemu vašeg mejla. Reklamaciju će biti razmotrena i u roku od dva radna dana kupac će biti obavešten o rešenju reklamacije.

U slučaju vraćanja robe troškove dostave snosi kupac.

Pravo potrošača da odustane od ugovora na daljinu

Potrošač ima pravo da se predomisli i odustane od kupovine u roku od 14 dana od dana kada mu je roba isporučena. Potrošač ovo pravo iskorišćava tako što popunjava i šalje trgovcu obrazac i odustanak od ugovora, kao i dostavljenu robu, i to čini o sopstvenom trošku (čl. 28. i 35. Zakon o zaštiti potrošača);

Povraćaj sredstava

Povraćaja sredstava kupcu se vrši delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja.

Uslučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, KURS je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

Politika privatnosti

U ime KURS-a, obavezujemo se da ćemo čuvati vašu privatnost i vaše podatke.

Da bismo uspešno obradili Vašu narudžbinu potrebni su nam Vaše ime i prezime, adresa, e-mail i telefon. Uz pomoć tih podataka bićemo u mogućnosti da Vam isporučimo željenu robu, kao i da Vas obavestimo o trenutnom statusu narudžbine. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge, prijavom ili registracijom na www.manonija.com podrazumeva saglasnost korisnika da mu šaljemo email i sms obaveštenja. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing liste, koja se koristi za marketinške kampanje.

Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi čalnovi Manonije (i poslovni partneri) odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Zaštita poverljivih podataka o transakciji

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije. Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.