Manonija dukserice, kolekcija 2020/21

Ograničeni tiraž, proizvedeno u Srbiji,
dizajnirano za ljude koji žele bolje društvo.

Dostupni modeli

Partizanke

Ilustracija nastala po fotografiji bolničarki Prve krajiške udarne brigade – Aranđelovac, septembar 1944. S leva: Boja Marjanović, Jela Rokvić, zam.pol.komesara čete u 3. bataljonu i Mara Kecman. Na ilustraciji su prva dva stiha pesme Poeziju će svi pisati od Branka Miljkovića.

Specifikacija:

Boja: Jugo plava
Ilustracija: sitoštampa
Kroj: unisex sweatshirt
Kroj rukava: klasičan
Materijal: 70% pamuk, 30% poliester, roko futer
Veličine: XS, S, M, L, XL, XXL

Balkanski ris

Prvi organski Manonija duks posvećujemo najvećoj mački Evrope, Balkanskom Risu (Lynx lynx balcanicus), koji se našao na Crvenoj listi ugroženih vrsta, gde je klasifikovan kao kritično ugrožen, što znači da mu preti izumiranje u prirodi, pošto je broj zrelih jedinki procenjen na manje od 50. Ovo je najmanje brojna i najugroženija podvrsta evroazijskih risova. Uglavnom se nalaze na prostoru između Makedonije i Albanije, ali se pretpostavlja da ih ima na teritoriji Kosova, Crne Gore i Srbije. Na svim majicama i duksevima koje budemo radili od organskog pamuka predstavljaćemo ugorežene biljne i životinjske vrste, za početak one sa teritorije Balkana.

Specifikacija:

Boja: Magla bež
Ilustracija: sitoštampa
Kroj: unisex sweatshirt
Kroj rukava: klasičan
Materijal: 100% organski pamuk (GOTS sertifikat)
Veličine: XS, S, M, L, XL, XXL

Antifašist(a)kinja

Prva Manonija dukserica sa kapuljačom je crne boje sa diskretnim natpisom Antifašistkinja urađenim u vezu crne boje na poziciji srca. Ovo je duks za ulicu, za pokret i bezbednost. Bićete manje upadljivi, ali sa jasnom porukom na srcu.

Specifikacija:

Boja: crna
Ilustracija: vez
Kroj: unisex sa kapuljačom
Kroj rukava: klasičan
Materijal: 70% pamuk, 30% poliester
Veličine: XS, S, M, L, XL, XXL

O procesu proizvodnje

Ove dukserice su proizvedene kroz pre-order model koji praktikujemo od 2019. godine.

Kroz pre-order sistem možemo da procenimo koliko komada i koje veličine možemo da prodamo. Tako smanjujemo gomilanje zaliha i nekontrolisanju potrošnju resursa. Takođe, pre-order nam omogućuje da proizvode ponudimo po povoljnijoj ceni. Na ovaj način svi dobijamo: priroda, vi i mi.

Tokom pre-order perioda prodato je više od 50% kolekcije.

2020. je bila poseban izazov za proizvodnju. Izrada kolekcije se dešavala novembru i decembru u vreme najgore situacije sa pandemijom u Srbiji. Zbog toga je došlo do manjeg probijanja planiranih rokova, ali najvažnije je da smo uspeli da završimo ovaj velik posao.

Pre početka proizvodnje smo organizovali anketu na IG profilu kako bi saznali koju bi temu ilustracije najradije nosili na dukserici. Imali smo 4 predloga: odmor je otpor, partizanka, biljke/životinje, nešto borbeno.

Dobili smo jako zanimljive rezultate, koji su nam u suštini rekli da bi najbolje bilo da imamo sve teme. Zanimljivo je da su biljke/životinje imale najmanje glasova, ali ovaj deo publike je bio odlučniji i najviše su nam pisali u inbox.

IMG_20201117_182155

Veličine

maninija-dukserice-velicine

Partizanka

Cena:
5000 rsd

Balkanski ris

Cena:
6000 rsd

Antifašist(a)kinja

Cena:
5500 rsd

Možda vas zanima:

Solidarni proizvod

100% profita doniramo za Solidarnu kuhinju.

Prijavite se na našu mailing listu ukoliko ne želite da propustite sledeći pre-order

Saznajte prvi vesti o novim proizvodima i ponudama.
Ponekad ćemo vam poslati neki bespalatan sadržaj koji će vam pomoći u borbi za slobodno vreme.