Blog

Dan borca ponude

Dan borca

Dan borca

Dan borca

Čestitamo vam Dan borca!

Povodom obeležavanja Dana borca, u periodu od 4. jula do 10. jula odobravamo besplatnu poštarinu na teritoriji Srbije za majice, dukerice i cegere. Za kupce van Srbije odobravmo popust od 2€.

Dodatno ćemo od svake kupovine odvojiti 10% sredstava i donirati za prikupljanje pomoći ugroženima od COVID-19.

Da biste ostvarili besplatnu poštarinu potrebno je da prilikom kupovine na strani „KORPA“ u polju <KOD KUPONA> kopirate tekst: danborca

Za kupce van Srbije odobravamo popust od 2€ – vrednost koja je jednaka iznostu poštarine u Srbiji. Kupon za kupce van Srbije: danborca2020

Ukoliko imate neke probleme sa korišćenjem kupona pogledajte ovo kratko uputstvo.

Za dodatna pitanja slobodno nas kontaktirajte putem maila: manonijadesign@gmail.com

O danu borca

Dan borca, koji je nazivan i „praznik ustanka naroda Jugoslavije“, obeležavao je godišnjicu sednice Politbiroa Centralnog komiteta Komunističke partije Jugoslavije, održane 4. jula 1941. godine u Beogradu, na kojoj je doneta odluka o podizanju oružanog ustanka. Kuća u kojoj je održana ova sednica bila je u vlasništvu Vladislava Ribnikara. Posle rata Ribnikar je kuću poklonio Komunističkoj partiji za osnivanje muzeja „4. juli“.

Dan borca je za državni praznik proglašen 26. aprila 1956. godine i obeležavao se svake godine u čitavoj zemlji. Posle raspada SFR Jugoslavije, postao je državni praznik Savezne Republike Jugoslavije, ali se kasnije obeležavao samo u Srbiji, gde je ukinut 2001. godine odlukom Vlade Srbije. Muzej je zatvoren za posetioce 2000. godine, a aprila 2003. godine je kuća vraćena porodici Ribnikar.

Pored Dana borca, koji se obeležavao u celoj Jugoslaviji, postojao je i praznik pod nazivom Dan ustanka, koji se obeležavao u svakoj republici i pokrajini određenog datuma:

  • Srbija (7. jul) — oružana akcija Rađevačke partizanske čete, pod komandom Žikice Jovanovića Španca u Beloj Crkvi, kod Valjeva.
  • Crna Gora (13. jul) — početak tzv. „Trinaestojulskog ustanka“.
  • Slovenija (22. jul) — oružana akcija Rašičke partizanske čete kod Tacena, u blizini Ljubljane.
  • Bosna i Hercegovina (27. jul) — napad gerilskih odreda Bosanske krajine na Drvar, Bosansko Grahovo i Oštrelj i njihovo oslobođenje.
  • Hrvatska (27. jul) — napad gerilskih odreda iz okoline Donjeg Lapca na Srb.
  • Makedonija (11. oktobar) — oružana akcija Prilepskog partizanskog odreda u Prilepu.
Blog

Popust za studente, nezaposlene i sve sa niskim zaradama

Od 17. novembra 2019. godine, Manonija odobrava 20% popusta za studente, nezaposlene i sve sa niskim primanjima.

Popust ne važi za proizvode koji su već sniženi više od 10%.

Studenti – svi koji su tekuće školske godine overili svoje indekse na bilo kom nivou studija.

Nezapsoleni – svi koji nemaju redovna primanja, svi koji nisu projektno angažovani.

Niska primanja – svi koji zarađuju manje od 25.000 dinara mesečno. Nismo našli bolji termin. Sva primanja možemo definisati kao niska, ali dok ne nađemo bolju definiciju nek bude ovako. Ovde spadaju svi koji su na bilo koji način zaradili neke pare, ali nažalost manje od minimalca.

Kako do popusta?

Za sada još nismo razmislili koji bi bio najadekvatniji način za ostvarivanje posputa. Dok ne nađemo rešenje za neko automatsko obračunavanje popusta i prijave, potrebno je da nam se javite na mail pre kupovine.

Studenti – potrebno je da nam na mail pošaljete fotografiju overenog indexa, studentske kartice, ili neke druge isprave koja dokazuje da ste upisani na tekuću školsku godinu.

Nezaposleni – potrebno je da nam na mail pošaljete fotografiju neke isprave koja dokazuje da ste nezaposleni. Ukoliko neposedujete takav dokument, svakako nam se javite na mail kako bi našli rešenje.

Niska primanja – iskeno, nismo baš sigurni kako ovo spovesti. Nećemo vam svakako tražiti listing iz banke, možemo samo da vam verujemo. Pišite nam svakako na mail pre kupovine.

Ukoliko imate predlog za unapređenje i olakšanje ove procedure slobodno nam pišite.

Ako se nalazite u nekoj od ovih kategorija, slobodno nam se javite kako biste dobili povoljnije cene.

Žao nam je što ne možemo više da učinimo da naši proizvodi budu dostupni svima.

Select your currency
EUR Euro